Хакери масово атакували сайти Казахстану

30 Січня 2017, 13:11

Більше трьох сотень різних сайтів зазнали хакерських атак в Казахстані. Як інформує у понеділок, 30 січня, міністерство інформації і комунікації республіки, на вихідних Служба реагування на комп'ютерні інциденти зафіксувала злами 21 інтернет-ресурсу місцевих виконавчих і представницьких органів влади.

У свою чергу казахстанський Центр аналізу та розслідування кібератак у Facebook повідомив, що «в результаті злому був проведений масовий дефейс (тип хакерської атаки, при якій змінюється головна сторінка веб-сайту) 323 сайтів» Серед них не тільки органи влади, а й лікарні, коледжі, театри, бібліотеки.

На думку експертів, атака стала можливою через нехтування власниками сайтів заходами безпеки. У підсумку «не виключається витік  даних, в тому числі персональної, фінансової інформації, доступів до інших сервісів і систем», зазначили фахівці.

Нагадаємо, збройні сили Швеції зазнали потужної кібератаки, через що командуванню довелося відключити комп'ютерну систему Caxcis, яку використовують у військових навчаннях країни.