Екс-глава Румунії подав до суду на президента Молдави Додона

27 Січня 2017, 11:00

Колишній президент Румунії Траян Бесеску подав до суду на главу Молдови Ігоря Додона. Про це повідомив адвокат Бесеску Ендрю Буффало, передає Mediafax.

За словами правозахисника, причиною позову стало позбавлення екс-глави Румунії молдавського громадянства. 

«Ми вважаємо, що громадянство Бесеску було анульовано самоправно, і це суперечить принципам і процедурам закону про громадянство та Європейської конвенції про громадянство», – повідомив Буффало.

Позов був поданий в молдавський Верховний суд. Документи, згідно з молдавським законодавством, повинні надійти до членів суддівської колегії протягом 24 годин. Після цього судді повинні протягом п'яти днів ухвалити рішення, зазначає видання.

На початку січня 2017 року Ігор Додон позбавив молдавського громадянства Траяна Бесеску. Він пояснив своє рішення тим, що громадянство було надано незаконно попри те, що Бесеску неодноразово відмовлявся визнати молдавську державність і існування молдавського народу.

Нагадаємо, після вступу Ігоря Додона на посаду глави Молдавії, був змінений сайт президента, який ведеться трьома мовами. Версії англійською і російською мові залишилися незмінними, проте версія румунською мовою (RO) була змінена на версію молдавською (MD).