Помічника депутата з “Радикальної партії” затримали за шахрайство

26 Січня 2017, 14:55

Генпрокуратура і Нацполіція у четвер, 26 січня, затримали помічника одного з народних депутатів України від «Радикальної партії Олега Ляшка» за фактом систематичного заволодіння шляхом обману коштами громадянина. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Зазначений помічник народного депутата України прикриваючись наданими йому повноваженнями, вводячи в оману потерпілого, у жовтні місяці 2016 року висунув останньому вимогу про передачу йому грошових коштів у сумі 200 тис грн, з умовою передачі щомісячно по 15 тис грн, за сприяння у безперешкодному здійсненні потерпілим господарської діяльності у сфері надання послуг з доступу до мережі Інтернет", – ідеться в повідомленні.

Дії помічника народного депутата України кваліфікували за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

Санкція за кримінальне правопорушення передбачає до 8 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, Служба безпеки України спільно з Нацполіцією затримала в Києві шахрая, який, представляючись полковником Збройних Сил України, збирав гроші нібито на матеріальну підтримку учасників АТО. Також у Черкаській області працівники Служби безпеки України затримали шахрайку, яка збирала гроші з промислових підприємств у різних регіонах України нібито на допомогу учасникам антитерористичної операції.