У Мінінфраструктури розповіли, як підвищуватимуть тарифи на залізничні перевезення

25 Січня 2017, 22:59

Міністерство інфраструктури України оприлюднило проект наказу про поетапне підвищення тарифів у 2017 році на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні. Текст проекту виклали на сайті відомства.

Згідно з проектом, із 1 квітня тариф пропонується підняти на 10%, після чого 1 жовтня відбудеться ще одне 10-відсоткове підвищення у всіх категоріях поїздів і вагонів, окрім вагонів першого класу поїздів Інтерсіті+.

Читайте також: В Укрзалізниці заговорили про підвищення цін на квитки у 2017 році

У пояснювальній записці йдеться, що таке рішення передбачає приведення нинішніх тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом у відповідність з основними прогнозними макропоказниками економічного і соціального розвитку на поточний рік, затвердженими Кабінетом Міністрів України. Так, індексація тарифів у грудні 2017 року до грудня попереднього року складе 21%.

Автори документу відзначають, що рівень тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні залишається незмінним у всіх типах вагонів, крім вагонів СВ і Інтерсіті+, з жовтня 2014 року, а у вагонах СВ – з 2009 року. "А в умовах прогнозу на 2017 рік без індексації тарифів для приведення пасажирських перевезень до рівня беззбитковості (нульової рентабельності) тарифи на перевезення необхідно було б підвищити втричі", – наголошується в записці.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2016 року тарифний комітет Міністерства інфраструктури України схвалив пропозицію ПАТ "Укрзалізниця" про підвищення тарифів на вантажні та пасажирські перевезення в 2017 році.