У Європарламенті прокоментували ідею Трампа пом’якшити санкції проти РФ в обмін на ядерну угоду

24 Січня 2017, 23:13

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни". Про це в інтерв'ю DW заявив голова комітету з закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок.

Він розкритикував пропозицію президента США Дональда Трампа скасувати санкції проти Росії в обмін на скорочення її ядерного арсеналу.

За словами Брока, скасувати санкції проти Росії на таких умовах означало б "угоду про продаж свободи іншої країни".

"Дивіться, це означає віддати Україну в обмін на скорочення Москвою частини її ядерного арсеналу. Мені здається, що така угода не має сенсу", – заявив євродепутат.

"Мені буде цікаво спостерігати за ходом дебатів в американському Сенаті з цього приводу. Що скажуть (критично налаштовані до Росії представники Республіканської партії – ред.) сенатори Коркер і Маккейн", – додав Брок.

Нагадаємо, 15 січня, ще обраний президент США Дональд Трамп в інтерв'ю британській The Times заявив, що погодиться на скасування деяких санкцій, введених США проти Росії, якщо йому вдасться домовитися з Москвою про значне скорочення ядерних озброєнь.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що європейські санкцій щодо Росії будуть скасовані лише після повного виконання мінськх угод.

«Ми разом з американськими друзями прагнемо до виконання мінських угод. Як тільки вони будуть виконані – санкції будуть скасовані. І це рішення приймається не у Вашингтоні, а в Брюсселі», – сказала вона.