НАБУ відкрило вже 25 проваджень після аналізу е-декларацій

23 Січня 2017, 19:27

Національне антикорупційне бюро розслідує 25 кримінальних проваджень за результатами аналізу електронних декларацій. Про це повідомляє прес-служба бюро.

Детективи зареєстрували ще три провадження за результатами аналізу відомостей, внесених до електронних декларацій, вони стосуються суддів.

У бюро уточнюють, що два провадження розпочаті за фактом внесення недостовірних відомостей, а одне – за фактом незаконного збагачення.

Станом на 23 січня, зазначають у НАБУ, загальна кількість кримінальних проваджень, відкритих за результатами аналізу е-декларацій, становить 25, вони стосуються дій 24 осіб: 14 – суддів, 6 – народних депутатів України, 2 – голів райдержадміністрацій, 1 – заступника голови обласної ради, 1 – керівника центрального органу виконавчої влади.

Як відомо, в Україні під час першого етапу е-декларування надійшло близько 106 тис. електронних декларацій українських політиків і чиновників. До Єдиного державного реєстру декларацій посадовців подали понад 20 тисяч виправлених декларацій. Громадянська мережа ОПОРА підрахувала, що можновладці задекларували грошових активів у розмірі майже 12 млрд у гривневому еквіваленті. 

До 1 квітня 2017 року триватиме друга хвиля е-декларування.