В Індонезії морпіхи успішно випробували українські БТР-4М

23 Січня 2017, 10:12

П’ять українських бойових машин БТР-4М надійшли Корпусу морської піхоти Індонезії у рамках виконання контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії та ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу Концерну. Про це повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

Зазначається, що БТР-4М успішно воює на Донбасі з самого початку конфлікту та виготовляється силами ДП “Харківське КБ з машинобудування ім. Морозова”. Виконання контракту відбулося вже після постачання головних партій БТР-4 на потреби українського війська, у рамках дозавантаження виробничих потужностей українського оборонного комплексу.

«Під час випробувань, у присутності українських фахівців, були протестовані амфібійні можливості бронетехніки на морі, проведені вогневі випробування у гірський місцевості та перевірені ходові характеристики українських бойових машин  на трасі та на важкопрохідній місцевості», – йдеться в повідомленні.

Випробування української техніки проводила комісія, до складу якої входили представники різних підрозділів Міністерства оборони Індонезії.

Згідно з повідомленням, під час стрільб кожен з п‘яти БТР-4М успішно вразив умовні цілі на визначених відстанях.

Як повідомлялося, у листопаді 2016 року Україна запропонувала Індонезії придбати технології будівництва морських патрульних літаків.