Геращенко офіційно підтвердив, що СБУ відвернула його вбивство

22 Січня 2017, 14:29

Народний депутат України Антон Геращенко підтвердив, що Служба безпеки затримала двох осіб. які планували його вбивство. Про це Геращенко написав на своїй сторінці у Facebook.

"20 січня 2017 року – мій другий день народження. У цей день ввечері в Києві Службою Безпеки України було затримано двох осіб, які планували моє вбивство", – написав депутат.

Також Геращенко повідомив, що 21 січня Шевченківський районний суд Києва заарештував двох підозрюваних на два місяці, без права внесення застави.

"При виборі запобіжного заходу суд врахував як обсяг наведених слідчими і прокурорами доказів про причетність до планування та підготовки мого вбивства, так і факт того, що один з двох затриманих був достроково амністований окупаційною владою Криму і спецслужбами РФ для участі в підривній роботі проти України, що до речі зроблено вже не в перший раз. За 112 статтею кримінального кодексу їм обом загрожує міра покарання аж до довічного ув'язнення", – уточнив нардеп.

Підозрювані в організації моєї ліквідації є важливими свідками організації планомірного і цілеспрямованого державного тероризму з Російської Федерації. Їх життя повинне бути поза небезпекою, для того щоб вони допомогли розкрити диверсійно-терористичну мережу, яка продовжує свою роботу в Україні і запобігти подальшим терористичним актам проти українських журналістів і політиків", – написав Геращенко.

Нагадаємо, 21 січня Служба безпеки доповіла, що запобігла замаху на життя народного депутата України, до організації якого причетні спецслужби РФ. Двох підозрюваних затримали. Зловмисники планували підірвати автомобіль народного депутата. Наступного дня радник голови МВС Зорян Шкіряк повідомив, що цим депутатом є Антон Геращенко, а приводом для вбивства – його співпраця із сайтом "Миротворець", який розкриває факти російської агресії в Україні.