РФ домовилися з Сирією про розширення присутності на одній з військових баз

20 Січня 2017, 16:57

Влада Росії і Сирії уклали угоду про розширення території пункту матеріально-технічного забезпечення (МТЗ) Військово-морського флоту (ВМФ) Росії в сирійському портовому місті Тартус. Документ опублікований 20 січня на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Згідно з документом, Росія може розмістити не більше 11 військових кораблів, включаючи кораблі з ядерною енергетичною установкою, які використовують для двигунів.

Зазначається, що сирійська сторона передає територію російській стороні в безоплатне користування на 49 років і автоматично продовжується на наступні 25-річні періоди, якщо жодна із сторін не повідомить про свій намір припинити його дію.

Рухоме і нерухоме майно МТЗ ВМФ Росії в Тартусі оголошено недоторканним. До підписання угоди в Тартусі знаходився 720-й пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії.

Також російські військові розгорнули новітні зенітні ракетні системи ППО С-400 на авіабазі Хмеймім на сирійському узбережжі у провінції Латакія. Як відомо, військова операція РФ в Сирії почалася з авіабази Хмеймім у провінції Латакія.