Прокуратура розпочала заочне розслідування проти п’яти прокурорів, які перейшли на бік «ЛНР»

19 Січня 2017, 12:49

Спеціальне розслідування стосовно п’ятьох прокурорів, які обіймають «керівні посади» у так званій «Генеральній прокуратурі «ЛНР», розпочала прокуратура Луганської області. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі громадян України в діяльності так званої «Генеральної прокуратури «ЛНР», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації)», – зазначили у заяві.

Луганська прокуратура встановила, що п’ятеро прокурорів-зрадників, порушивши присягу, перейшли на бік терористичної організації та нині обіймають керівні посади у «Генеральній прокуратурі «ЛНР», а також працюють на користь терористів.

Оскільки підозрювані переховуються на тимчасово непідконтрольній владі України території, проти них розпочали процедуру заочного досудового розслідування, йдеться у повідомленні.

У Луганській прокуратурі вказали, що стаття ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

Нагадаємо, 16 січня Старобільський районний суд Луганської області розпочав проведення підготовчого засідання у справі колишнього керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.