Охендовський під час допиту відмовився давати свідчення – НАБУ

16 Січня 2017, 18:07

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський під час сьогоднішнього допиту в Національному антикорупційному бюро відмовився давати покази. Про це повідомила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

"Допит відбувся, але був зупинений через те, що підозрюваний відмовився давати свідчення", – сказала вона.

Оліфіра розповіла, що голова ЦВК пояснив свою позицію відсутністю під час допиту прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Однак, відповідно до чинного законодавства, прокурор не зобов`язаний бути присутнім під час проведення слідчих дій. Це його право, але не обов`язок", – додала прес-секретар.

Нагадаємо, 13 грудня в аеропорту «Бориспіль» Михайлу Охендовському детективи НАБУ оголосили підозру в отриманні неправомірної вигоди на загальну суму понад 160 тисяч доларів. До таких висновків слідство дійшло, опрацьовуючи матеріали так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Відповідні бланки передав до НАБУ у травні цього року колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак.

21 грудня 2016 року Солом’янський районний суд Києва відмовився відсторонити Охендовського від посади. Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала апеляційну скаргу. Суд тоді обрав Охендовському запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.