Укрзалізниця запустить новий швидкісний потяг із вагонами-трансформерами

15 Січня 2017, 12:17

У вівторок, 17 січня, у перший рейс рушить швидкісний потяг "Нічний експрес" сполученням Київ-Івано-Франківськ з вагонами-трансформерами. Про це заявив чільник "Укрзалізниці" Войцех Балчун на сторінці у Facebook.

"Суттєвий крок тут зробимо у вівторок, 17 січня. Цього дня відправляємо у перший рейс швидкісний поїзд "Нічний експрес" №149 сполученням Київ-Івано-Франківськ. Фішка потягу – у нових вагонах-трансформерах, з яких сформовано його склад!" – написав він.

Як зазначається, вагони-трансформери – це нові вагони з меблями, що трансформуються, які Укрзалізниця отримала наприкінці грудня минулого року.

"Вони дозволяють перевозити пасажирів як вагонами для сидіння, так і спальними вагонами. Це дозволить значно підвищити комфорт перевезень та ефективність використання рухомого складу. Наприклад, на маршрутах до 500 кілометрів цим рухомим складом можна здійснювати три рейси за добу, у межах 800 кілометрів – 2 рейси", – зауважив керівник підприємства.

Потяг буде проводити в дорозі менше дев'яти годин замість одинадцяти, як їдуть інші поїзди. Час відправлення потяга – 17 січня о 22:17.

Зазначимо, на сайті Укрзалізниці booking.uz.gov.ua можна купити квитки на поїзд 149К Київ-Івано-Франківськ, він вирушає з Києва о 22:27 і прибуває в Івано-Франківськ о 7:30 наступного дня, таким чином. час у дорозі становить майже 9 годин. До Львова цей же потяг приїжджає з Києва за 6 годин 30 хвилин. У поїзді є вагони "Купе" та "Люкс".

Нагадаємо, із кінця грудня з Києва до польського Перемишля курсує швидкісний потяг "Інтерсіті+". Він прбуває з Києва до Польщі за 6.5 годин. Орієнтовна вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах І класу складає 574 грн, ІІ класу – 406 грн.