Туреччина звела 330-км бетонну стіну на кордоні з Сирією та Іраком

15 Січня 2017, 11:58

Туреччина звела модульну бетонну стіну довжиною 330 км на кордоні із Сирією та Іраком в рамках заходів з гарантування безпеки. Про це повідомляє "Анадолу".

"У Генштабі Туреччини повідомили, що реалізація робіт з будівництва модульної стіни завершена. Ще на 191 км відрізку південного кордону створена огорожа з колючого дроту", – йдеться в повідомленні.

Як стало відомо, завдяки таким заходам за останній рік вдалося запобігти 57 186 спробам незаконного перетину держкордону. Більшість зафіксованих порушень (89,5%) припали на кордон Туреччини з Сирією.

Внаслідок оперативних заходів затримано 424,6 тис. осіб, серед яких громадяни 74 країн світу. Однак, зазначається, що більшість порушників, а це понад 390 тис. осіб, – сирійці.

Крім того, стало відомо, що у зв'язку із прийнятими заходами кількість найманців, що намагалися долучитися до ІДІЛ, порівняно з 2015 роком, знизилася у сім разів.

Нагадаємо, у грудні минулого року Росія і Туреччина домовилися про перемир’я в Сирії. За даними ООН, перемир'я дотримується на більшості території Сирії.