З’явилося відео нічного конфлікту в Лук’янівському СІЗО

14 Січня 2017, 18:41

Колишньому бійцеві спецроти «Торнадо» Максимові Глєбову заподіяв його екс-командир Руслан Онищенко. Про те, що Глєбов не відрізва собі вухо, свідчить відео з Лук'янівського СІЗО, де стався інцидент, опубліковане журналісткою Альоною Луньковою.

Заступник начальника Лук'янівського СІЗО Олександр Савченко повідомив Громадському, що камера спостереження дійсно встановлена на цьому місці. 

Раніше Комбат «Торнадо» Онищенко заявив, що Глєбов сам собі відрізав вухо і вирішив завдати собі каліцтва через «емоції після суду».

Як повідомлялося, увечері 11 січня  у Лук'янівському СІЗО між арештантами з роти "Торнадо", яких доставили після засідання суду, та конвоєм виник конфлікт. Один із ув’язнених завдав собі тілесних ушкоджень і був доставлений до медзакладу. За словами голови київської поліції Андрія Крищенка, як такого нападу на охорону не було, а "торнадівці" вимагали невідкладної медичної допомоги для побратима, який поранив вухо. Нардеп Ігор Мосійчук розповів, що "торнадівець" відрізав собі вухо на знак протесту проти посилення умов утримання. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про опір працівникові правоохоронного органу.

У Міністерстві юстиції заявили, що заарештовані бійці роти "Торнадо" не вчиняли неправомірних дій щодо працівників Лук'янівського СІЗО, також "торнадівці" не мають претензій до працівників ізолятора.