ООН віднесла Латвію, Литву та Естонію до країн Північної Європи

9 Січня 2017, 08:16

ООН змінила статус Естонії, Латвії і Литви з країн Східної Європи на країни Північної Європи. Про це повідомив статистичний відділ Організації об'єднаних націй.

"ООН офіційно змінює статус країн Балтії – від Східної Європи до Північної Європи. Це саме те, до чого ми належимо", – прокоментував у Twitter латвійський політик, депутат Європарламенту Артіс Пабрікс.

За класифікацією ООН до країн Східної Європи належать Білорусь, Болгарія, Чехія, Угорщина, Польща, Молдова, Румунія, Росія, Словаччина та Україна. До країн Північної Європи, крім країн Балтії, належать Велика Британія, Данія, Ірландія, Ісландія, Норвегія, Фінляндія та Швеція.

Оновлення

Водночас "Європейська правда" пише, що в статистиці ООН три країни Балтії від початку своєї незалежності зазначені як держави північної Європи. Зокрема, це зазначено на сторінці вебархіву, на якій збережено дані від 2001 року – Балтія так само зазначена в групі "північна Європа". Також видання пише, що ООН не ухвалювала жодних рішень щодо зміни регіональної належності країн Балтії – у регіональних групах Литва, Латвія та Естонія і надалі входять до Східної Європи, зокрема, беруть участь у виборах в РБ ООН за східноєвропейською квотою.