ГПУ спрямувала до суду справу екс-посадовця столичного управління МВС за розгін Євромайдану

4 Січня 2017, 14:41

Департамент спецрозслідувань Генеральної прокуратури України направив до Печерського районного суду Києва обвинувальний акт щодо екс-керівника управління громадської безпеки столичного управління МВС, якого звинувачують у видачі незаконного наказу на розгін Євромайдану 30 листопада 2013 року. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

Згідно з повідомленням, внаслідок відповідного наказу тілесні ушкодження було завдано більш ніж 80 мітингувальникам.

«Також цій особі інкримінується віддання 01.12.2013 на вул. Банковій у м. Києві, на виконання вказівок керівництва, завідомо незаконного наказу підконтрольним працівникам спецпідрозділу «Беркут» та військовослужбовцям внутрішніх військ МВС України на застосування з метою перешкоджання проведенню мітингів та зборів фізичної сили та спеціальних засобів до учасників акції протесту та журналістів, унаслідок чого заподіяно тілесні ушкодження більше ніж 29 мітингувальникам та 22 представникам засобів масової інформації, що спричинило тяжкі наслідки, а також неналежне виконання своїх обов’язків, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 171, ч. 4 ст. 41, ст. 340, ч. 1 та ч. 2 ст. 367 КК України», – розповіли в ГПУ.

Крім того, щодо подій 1 грудня 2013 року керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві інкриміновано неналежне виконання своїх службових обов’язків, адже 26 бійців внутрішніх військ та патрульно-постової служби отримали тілесні ушкодження через ненадання їм засобів захисту.

Нагадаємо, що в ГПУ оголосили про підозру у злочинах проти «автомайданівців» двом колишнім працівникам столичного управління боротьби з незаконним обігом наркотиків.

Крім того, стосовно командира оперативної роти № 1 спецпідрозділу «Беркут» та 5 його підлеглих бійців за участь у вчиненні вказаних злочинів обвинувальні акти розглядаються в судах.

Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває (нещодавно затриманий міліціонер спецпідрозділу, який тривалий час розшукувався, а також один з «тітушок», який утримується під вартою), у тому числі шестеро з них оголошено в розшук і судом надано дозвіл на їх затримання.