У Берліні не бачать мирного майбутнього в Сирії з президентом Асадом

2 Січня 2017, 16:43

Влада Німеччини не змінила своєї позиції щодо того, що президент Сирії Башар Асад повинен піти з посади глави держави. Про це  заявив в понеділок, 2 сіня, представник МЗС ФРН Мартін Шефер.

"Башар Асад не може виконувати постійну роль глави держави для розвитку мирного майбутнього в Сирії", – сказав він журналістам в Берліні.

При цьому Шефер допустив, що Асад може брати участь в перехідному процесі в Сирії, проте його повноваження повинні бути сильно обмежені.

На думку Шефера, в рамках переговорів потрібно обговорити не тільки долю Асада, але і значення опозиційних угруповань в питанні створення тимчасових органів влади на перехідний період.

Раніше глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що вважає неможливим перехід до мирного процесу в Сирії за участі президента країни Башара Асада.

Нагадаємо, Туреччина і Росія запланували організувати в Казахстані переговори між представниками сирійської опозиції і уряду Асада. 

Окрім того, переговори щодо мирного врегулювання конфлікту в Сирії за посередництва ООН можуть поновитися в Женеві 8 лютого 2017 року.