Туреччина заявила про масштабну хакерську атаку на енергосистему

31 Грудня 2016, 16:24

Туреччина заявила про запобігання масштабної хакерської атаки на систему контролю і розподілу електроенергії. Про це повідомило Міністерство енергетики та природних ресурсів Туреччини, передає агентство Анадолу.

Як зазначається, дії хакерів щодо енергосистеми країни стали фіксуватися після запобігання спроби перевороту 15 липня.

"Були виявлені і попереджені спроби проникнення в систему контролю і розподілу електроенергії. Дії хакерів – показник, що готується велика спроба саботажу в енергогалузі Туреччини. З огляду на ймовірність повторення атак, особливо в новорічну ніч, вжито додаткових заходів", – ідеться в повідомленні.

В останні дні в західних регіонах країни фіксувалися перебої в енергопостачанні, і зараз офіційні структури Туреччини проводять розслідування на предмет виявлення зв'язку цих подій з діями хакерів.

Нагадаємо, у 2015 році російські хакери атакували низку українських обленерго, зумівши відключити від світла кілька районів Івано-Франківської області. Збій в роботі Прикарпаттяобленерго став першим зафіксованим випадком відключення електроенергії, викликаним хакерською атакою.

30 грудня 2016 року шкідливий код в одному зі своїх комп'ютерів знайшла американська енергокомпанія Burlington Electric (штат Вермонт).

Обидві атаки пов'язані з російськими хакерами.