Правоохоронці провели 13 обшуків у справі розкрадання 380 млн грн «КСГ Банку»

29 Грудня 2016, 20:43

У четвер 29 грудня, правоохоронці провели обшуки за 13 адресами у рамках розслідування привласнення коштів ПАТ «КСГ Банк» у сумі понад 386 млн грн. Про це повідомила прокуратура Києва.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили чорнову бухгалтерію, штампи та печатки суб’єктів господарської діяльності що мають ознаки фіктивності, документи та носії з інформацією про роботу фіктивних підприємств, причетних до фінансових операцій з коштами банківської установи.

Як з’ясувалося, злочинна схема розкрадання коштів полягала в незаконному знятті готівки з рахунків банку із використанням підприємств з ознаками фіктивності, які здійснювали фінансові операції з перерахування грошових коштів на банківські рахунки клієнтів ПАТ «КСГ Банк». З цією метою зловмисниками було відкрито близько ста клієнтських рахунків, з яких в подальшому знято кошти трьома підставними особами за довіреностями.

Досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 ККУ (шахрайство) триває.

Нагадаємо, Національний банк України 30 серпня відкликав банківську ліцензію та ліквідував "КСГ Банк" за систематичне порушення законодавства щодо протидії відмиванню доходів.