Ізраїль вирішив проігнорувати резолюцію Радбезу ООН і розпочати будівництво на спірних територіях

27 Грудня 2016, 22:17

Муніципалітет Єрусалима збирається розпочати нове будівництво на спірних територіях у Східному Єрусалимі, всупереч резолюції Ради Безпеки ООН. Про це пише Reuters.

Так, єрусалимський комітет з планування вже 28 грудня обговорить нове будівництво понад 600 поселень у східній частині міста.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН 23 грудня ухвалила резолюцію з вимогою до Ізраїлю припинити поселенську діяльність на палестинських територіях. Із 15 членів Ради Безпеки ООН 14, включно з Україною, проголосували за резолюцію, і лише США утрималися, але при цьому не скористалися своїм правом вето. Ізраїльська сторона досить негативно відреагувала на результати цього голосування. Зокрема, Ізраїль має намір переглянути відносини з ООН після прийняття резолюції.

Крім того, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху 24 грудня оголосив про скасування офіційного візиту свого українського колеги Володимира Гройсмана до Ізраїлю. Також він викликав послів країн-членів Радбезу ООН для пояснень.

Також Нетаньяху заборонив членам уряду відвідувати країни, які проголосували за антиізраїльську резолюцію в Раді безпеки ООН, та заборонив зустрічатися з колегами із цих країн.