Наступний рік стане переломним у звільненні окупованих територій – Турчинов

27 Грудня 2016, 13:43

У поточному році Україна не втратила жодного метра своєї території, а Збройні сили значно поліпшили свої позиції. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"2016 рік – це перший рік, коли Україна не втратила жодного метра своєї території. Всі спроби просунутися вперед і прорвати нашу оборону в поточному році були приречені на провал. Крім того, ворог зазнав дуже серйозних втрат, а ЗСУ поліпшили свої позиції", – сказав він під час відвідання бази Національної гвардії України у вівторок в Київській області.

Турчинов також зазначив, що "метр за метром ми починаємо звільняти окуповану територію".

"Я переконаний, що 2017-й рік стане переломним в цьому питанні", – заявив секретар РНБО України.

Говорячи ж про поточну ситуацію в зоні проведення АТО на Донбасі, Турчинов підкреслив, що обстріл з боку бойовиків не припиняються.

"У нас немає альтернативи, окрім як захищати нашу державу. На жаль, рішення про режим припинення вогню перед великими святами, щоб тиша була б в селах уздовж лінії розмежування, – російськими гібридними військами не виконується. З першого дня після оголошення перемир'я обстріли продовжилися. раніше хоча б тиждень ми спостерігали зниження кількості обстрілів. Зараз ми бачимо, що Росія і підконтрольні їй угруповання не збираються виконувати жодних домовленостей", – заявив він.

Нагадаємо, 18 грудня українські військові після двогодинного бою відбили атаку терористів у районі Світлодарської дуги. За інформацією волонтера, українським військовим вдалось зайняти нові стратегічні позиції.У результаті п'ять українських військовослужбовців загинули, 16 отримали поранення, контузії і травми. Ще один військовий зник безвісти.