Суд відмовив Януковичу у відеодопиті

26 Грудня 2016, 19:05

Печерський суд Києва відмовив у відедопиті колишньому президенту України Віктору Януковичу в понеділок, 26 грудня. Про це повідомляє РБК-Україна.

"У задоволенні клопотання відмовити. Жодних підстав для проведення відедопиту немає", – постановила слідча суддя.

Вона зазначила, що право Януковича на захист не порушується, як на це вказували адвокати, оскільки його захисники безперешкодно беруть участь у судових засіданнях.

Зазначимо, що ГПУ клопоче щодо проведення заочного досудового розслідування за фактом державної зради екс-президента Віктора Януковича.

Раніше ГПУ заявила про готовність допитати Януковича в Росії.

Нагадаємо, ГПУ викликала Віктора Януковича на допит у якості підозрюваного 5 і 9 грудня. Янукович, в свою чергу, звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням провести його допит за місцем його проживання в російському Ростові-на-Дону. Адвокат екс-президента зазначив, що Янукович не вважає можливим приїхати в Україну, оскільки побоюється за своє життя.

У Святошинському районному суді Києва 28 листопада відбувся допит колишнього президента України Віктора Януковича в режимі відеоконференції в якості свідка у справі про вбивство 48 учасників Євромайдану співробітниками міліцейського спецпідрозділу "Беркут" . Під час судового засідання генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в державній зраді.