Міноборони РФ: Фахівці визначили ймовірне місце падіння літака Ту-154

26 Грудня 2016, 08:27

Міноборони Росії повідомило про визначення можливого місця падіння літака Ту-154, який зазнав катастрофи над Чорним морем. Про це інформує прес-центр російського оборонного відомства.

«Фахівцями ретельно проаналізовані дані об'єктивного контролю з радіолокаційних засобів, визначена траєкторія польоту Ту-154. Це дозволило більш точно визначити район падіння літака. Пошуково-рятувальна операція в районі ймовірного падіння ускладнюється широким діапазоном глибин і особливостями рельєфу дна», – йдеться у повідомленні.

"У цьому районі до обстеження рельєфу дна приступили кораблі, обладнані гідролокаторами бічного огляду. Триває перекидання літаками ВТА водолазів і водолазного обладнання з пунктів постійної дислокації", – йдеться в повідомленні прес-служби міноборони.

У район пошуків направляються фахівці північного флоту з телекерованими підводними апаратами "Тайгер" і "Фалькон". Туди також направлять два населених глибоководні апарати Російського географічного товариства, оснащені маніпуляторами і потужним освітлювальним обладнанням, що дозволяє здійснювати пошукові роботи в нічних умовах.

Пошукові роботи в Чорному морі продовжаться найближчу добу, заявляють рятувальники. У гідрометеоцентрі повідомили, що погода для цього сприятлива, очікується слабкий вітер, а температура повітря складе від 8 до 10 градусів тепла.

За словами керівника гідрометеоцентру Краснодарського краю Андрія Бондаря, розкидані уламки літака на великій території можна пояснити сильною чорноморською течією і утворенням маленьких циклонів в прибережній зоні.

Також, за словами, начальника служби безпеки польотів Збройних сил Росії Сєргєя Байнєтова, літак Ту-154був технічно справний. "Літак був технічно справний. Останні регламентні роботи проводилися у вересні 2016 року", – сказав він і також підкреслив, що командир екіпажу майор Роман Волков був льотчиком першого класу, а екіпаж неодноразово виконував польоти в Сирію.

Нагадаємо, у Росії в Чорному морі рано вранці 25 грудня зник російський літак Ту-154, на борту якого перебували військові, артисти та журналісти.

Міністерство оборони Росії опублікувало список пасажирів літака. Пізніше у відомстві уточнили кількість пасажирів. Згодом стало відомо, що всі 93 людини, що перебували на борту, загинули.

Комісія з розслідування причин катастрофи літака Міноборони під Сочі схиляється до версії технічної несправності.

У зв'язку з катастрофою у Росії понеділок, 26 грудня, оголосили загальнонаціональним днем жалоби.