У Мінську сторони обговорювали “формулу Штайнмаєра” – Сайдік

21 Грудня 2016, 21:12

Тристороння контактна група на засіданні 21 грудня обговорювала формулу, запропоновану міністром закордонних справ ФРН Франк-Вальтером Штайнмаєром. Про це заявив спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік, інформує Радіо Свобода.

"Серед політичних питань, дискусія сконцентрувалася на обговоренні питань, пов’язаних з так званою "формулою Штайнмаєра", – сказав він.

При цьому Сайдік не уточнив змісту цієї формули.

Читайте також: Росія у Мінську намагається лобіювати неприйнятну для України "формулу Штайнмаєра" – Айвазовська

Нагадаємо, раніше російська сторона заявляла, що закон про особливий статус Донбасу мають ухвалити за так званою формулою Штайнмаєра, тобто, щоб усі пункти Мінських домовленостей почали діяти одночасно. Водночас Київ наполягає, що спочатку має відбутися повернення контролю за кордоном, а вже потім вибори та особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, які нині перебувають під контролем угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тристороння контактна група закликала до повного припинення вогню з 00:00 24 грудня на Донбасі.