Росія в Радбезі ООН збирається накласти вето на відправку спостерігачів в Алеппо

18 Грудня 2016, 21:59

Росія не підтримає запропонований Францією проект резолюції Ради безпеки ООН, який передбачає відправку до сирійського міста Алеппо спостерігачів. Про це заявив представник Росії при ООН Віталій Чуркін перед засіданням Радбезу, під час якого планується розглянути французький проект, передає AFP.

«Те, що Франція пропонує, неможливо і небезпечно. Росія не допустить проходження даного проекту», – сказав він.

Читайте також: Росію звинуватили у зловживанні правом "вето" в Радбезі ООН

Зауважується, що даний проект передбачає можливість відправки спостерігачів ООН і її партнерських організацій в Алеппо для моніторингу процесу евакуації.

Зазначимо, жителі сирійського Алеппо опинилися в пастці в результаті масованого наступу урядових сил за підтримки Росії, вони записують прощальні відео і викладають їх в інтернет.

Зранку 15 грудня в Алеппо розпочалася евакуація збройних повстанців. Угода між урядом Сирії та повстанцями про евакуацію мирних жителів була досягнута в ніч на 15 грудня. Спочатку евакуація повинна була розпочатися в середу, 14 грудня, але план зірвався через те, що в місті знову почалися зіткнення. ЗМІ повідомили, що урядові війська обстріляли колону повстанців, яка виходила з Алеппо. Перший конвой з евакуйованими людьми зі східного Алеппо надвечір 15 грудня дістався території, яку контролювали повстанці на захід від міста. 

А вже 16 грудня стало відомо, що в Алеппо через поновлення боїв припинили евакуацію. 17 грудня ЗМІ повідомили, що повстанці та армія Сирії домовилися про евакуацію з Алеппо.

Читайте також: Росія заслуговує на окремі санкції за дії в Алеппо – Порошенко