Завтра суд в окупованому Криму розгляне клопотання захисту Умерова

18 Грудня 2016, 20:52

В окупованому Криму в понеділок, 19 грудня, о 15:00, в суді Київського району Сімферополя відбудеться розгляд клопотання, поданого адвокатами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це він повідомив у Facebook.

"Ми намагаємося оскаржити дії слідчого ФСБ, який відмовив надати нам копію висновку лінгвістичної експертизи. Саме цей висновок є найголовнішим доказом обвинувачення. У захисту без тексту цієї експертизи можливості різко обмежені", – написав Умеров.

Нагадаємо, ФСБ порушила проти Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм і сепаратизм у травні цього року. Його звинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності РФ. Суд окупованого Криму призначив Умерову примусову психіатричну експертизу.

7 вересня Умерова відпустили з психіатричного стаціонару в анексованому Сімферополі.  Захист вирішив відправити звернення до Європейського комітету проти тортур у Страсбурзі щодо дій ФСБ Росії.

Прокуратура АР Крим, що у зв'язку з анексією перебуває у Києві, відкрила провадження через незаконне поміщення Умерова у психлікарню​.