Посол Сирії оприлюднив в ООН фейкове фото задля виправдання звірств сил Асада в Алеппо – CNN

16 Грудня 2016, 14:52

Посла Сирії в ООН Башара Джаафри викрили на використанні фейкового фото, за допомогою якого він намагався переконати Раду безпеки в тому, що війська режиму Башара Асада проявляють співчуття до жителів Алеппо. Про це повідомляє CNN.

Згідно з текстом, посол використав фото з військовим, який допомагає жінці злізти з вантажівки.

"Це те, що сирійська армія робить в Алеппо. Тут ви бачите зображення сирійського солдата, який надає допомогу жінці", – заявив дипломат.

При цьому, як пізніше з'ясувалося, насправді, на обрізаному фото був зображений іракський військовослужбовець, який допомагав біженцям з Фалуджи.

Нагадаємо, раніше постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін заявив, що фотографії наслідків обстрілу сирійськими і російськими військовими Алеппо є нібито постановочними."Дітей у Сирії посипають пилом, щоб видати за жертв", – заявив російський дипломат.

Зазначимо, жителі сирійського Алеппо опинилися в пастці в результаті масованого наступу урядових сил за підтримки Росії, вони записують прощальні відео і викладають їх в інтернет.

Зранку 15 грудня в Алеппо розпочалася евакуація збройних повстанців. Угода між урядом Сирії та повстанцями про евакуацію мирних жителів була досягнута в ніч на 15 грудня. Спочатку евакуація повинна була розпочатися в середу, 14 грудня, але план зірвався через те, що в місті знову почалися зіткнення. ЗМІ повідомили, що урядові війська обстріляли колону повстанців, яка виходила з Алеппо. Перший конвой з евакуйованими людьми зі східного Алеппо надвечір 15 грудня дістався території, яку контролювали повстанці на захід від міста. 

А вже 16 грудня стало відомо, що в Алеппо через поновлення боїв припинили евакуацію.