Україна почала постачати в армію ракети власного виробництва – Турчинов

16 Грудня 2016, 12:36

Україна у 2016 році розпочала поставки в армію власних ракет для реактивних систем залпового вогню. Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов в інтерв'ю Ліга.net.

"Тепер можемо виробляти будь-які модифікації ракет для систем залпового вогню, для протиповітряної оборони, крім того, оперативно-тактичні ракети і так далі. Такою технологією володіють не так багато країн", – пояснив він.

При цьому Турчинов додав, що Україна ставить перед собою завдання робити ракетні комплекси нового покоління.

"Наприклад, якщо говорити про ракетні системи залпового вогню, то це – керовані ракети, які потрапляють точно в ціль, а не просто накривають території, як російські аналоги. Наше завдання не тільки досягти стандартів НАТО, але, насамперед, щоб наша зброя було краще російської", – уточнив секретар РНБО.

Разом з тим він назвав дві проблеми, які стоять на шляху виробництва ракет – маленькі обсяги фінансування та штучне обмеження військово-технічного співробітництва.

"Незважаючи на гострі проблеми з фінансуванням, ми вже з цього року здійснюємо поставки в армію ракет для РСЗВ. Кількісні показники я не маю права озвучувати, але ми змогли досить швидко вирішити цю проблему, тому що вона була дійсно надактуальною", – резюмував Турчинов.

Нагадаємо, раніше Олександр Турчинов повідомляв, що в Україні існує повний цикл виробництва ракет. За його словами, випробування показали, що українські ракети кращі за російські аналоги.