В ООН заявили, що Сирія, Росія та Іран могли скоїти воєнні злочини в Алеппо

14 Грудня 2016, 21:12

Уряд Сирії і його союзники Росія та Іран порушили міжнародне право і, можливо, також скоїли воєнні злочини, відновивши важкі удари по цивільному населенню у східній частині Алеппо. Про це йдеться у заяві верховного комісара ООН із питань прав людини Зейд Раад аль-Хусейна.

За його словами, він глибоко вражений очевидним зривом домовленостей про евакуацію тисяч цивільних мешканців, зокрема поранених і хворих, зі східних районів Алеппо, що ще лишається під контролем повстанців.

Читайте також: В Алеппо розгортається найкривавіший бій сирійської війни

Верховний комісар ООН із питань прав людини наголосив, що влада Сирії очевидно відповідальна за те, щоб її народ перебував у безпеці, і відчутно не користається можливістю досягти цього.

Нагадаємо, сьогодні, 14 грудня, в Алеппо мало початися припинення вогню, домовленість про яке досягли урядові сили й антиурядові повстанці за посередництва Туреччини і Росії.

Сили режиму Башара Асада та шиїтське ополчення порушили режим припинення вогню, зробивши черговий наступ на схід Алеппо.

9 грудня Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію по Сирії, в якій вимагає негайного припинення військових дій і зняття облоги з Алеппо.