ГПУ затримала екс-беркутівця, причетного до побиття активістів “Автомайдану”

14 Грудня 2016, 17:25

Правоохоронці затримали колишнього працівника столичного спецпідрозділу міліції «Беркут», який тривалий час розшукувався через підозру в застосуванні сили до активістів "Автомайдану" в січні 2014 року. Про це повідомила Генпрокуратура.

Екс-беркутівець звинувачується в перевищенні влади та незаконному затриманні за попередньою змовою з іншими працівниками ПМОП «Беркут» 18 активістів громадського руху «Автомайдан» в ніч з 22 на 23 січня 2014 на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням 11 їх автомобілів.

Окрім того, затриманому інкримінується службове підроблення рапорту та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештовано.

Затриманому оголосили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України і до суду внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, керівництво Національної поліції на час розслідування усунуло від служби 13 бійців "Беркуту", яких підозрюють у злочинах під час Революції Гідності.