Зневірені жителі Алеппо записали прощальні звернення до світової спільноти

14 Грудня 2016, 14:07

Жителі сирійського Алеппо, які опинилися в пастці в результаті масованого наступу урядових сил за підтримки Росії, записали свої прощальні звернення із закликом до світової спільноти.

Серед них люди різного віку і професій, активісти, викладачі, медики і навіть діти, які практично втратили надію на порятунок.

Так, 7-річна Бана Аламед повідомила у себе в Twitter, що це може стати її "останнім моментом".

"Мене звуть Бана, мені 7 років. Я звертаюся до світу наживо з східного Алеппо. Це мій останній момент: жити або померти", – написала вона.

Активістка Ліна Шамі також припускає, що її звернення може стати останнім у житті.

"Це може бути моє останнє відео. Більше ніж 50 тисяч цивільних осіб, які повстали проти диктатора аль-Асад, знаходяться під загрозою бути страченими або загинути під бомбардуваннями", – заявила вона на відео з Алеппо.

Інший житель східної частини міста, який працював викладачем англійської мови, вважає, що Асад і його російські союзники не дадуть людям вийти живими.

"Росія не хоче, щоб ми вийшли живим. Вони хочуть, щоб ми загинули. Асад також. Вчора було багато радості в іншій частині Алеппо. Вони раділи нашим трупам… Це може бути мій останній заклик… всі, хто може послати повідомлення свєму уряду, своїй країні… попросіть припинити агресію, припинити вбивства, зупинити війну", – закликав він.

Нагадаємо, сьогодні, 14 грудня, в Алеппо мало початися припинення вогню, домовленість про яке досягли урядові сили й антиурядові повстанці за посередництва Туреччини і Росії.

9 грудня Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію по Сирії, в якій вимагає негайного припинення військових дій і зняття облоги з Алеппо.