Луценко назвав прізвища п’ятьох нардепів, яких підозрюють в ухиленні від сплати податків

9 Грудня 2016, 23:32

У Генеральній прокуратурі України зареєстровані кримінальні провадження щодо п'яти народних депутатів, які задекларували понад $100 тисяч готівкових коштів, для проведення позапланової перевірки на предмет ухилення від сплати податків. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, інформує прес-служба ГПУ.

«Якщо ми бачимо, що оподатковані доходи за роки абсолютно не співпадають з задекларованою готівкою або власністю, в нас виникають запитання», – зазначив генпрокурор.

Читайте також: Transparency International Україна закликав пришвидшити процес перевірки е-декларацій

За словами Луценка, перші п'ять кримінальних проваджень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з прізвищами народних депутатів. Справи відкриті щодо Нестора Шуфрича, Руслана Демчака, Геннадія Бобова, Олександра Супруненка та В'ячеслава Костянтинівського.

Також почався аналіз понад півтори сотні декларацій народних депутатів, де показано готівку в еквіваленті понад $100 тис.

«У разі підтвердження несплати податків ми звернемось з відповідним поданням до Верховної Ради України. Я не оголошую фракційності бо для мене, це не грає жодної ролі. Це не полювання за політиками, це полювання за податками» – підкреслив Луценко.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура перевірила декларації половини народних депутатів, стосовно 53 з них матеріали перевірки направили до Національного агентства з питань запобігання корупції.