Суд заарештував екс-керівника Київенергохолдингу з заставою 7 млн грн

9 Грудня 2016, 16:39

Печерський районний суд м.Києва заарештував на 2 місяці з альтернативою застави в розмірі 7 млн ​​грн екс-голову правління ЗАТ "Компанія Київенергохолдинг" Юрія Бондаря, якого затримали в рамках розслідування незаконного відчуження пакета акцій АК "Київенерго" вартістю понад 77 млн ​​грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

"Суд підтримав позицію прокурора і обрав для затриманого запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту. Одночасно в якості альтернативи суд встановив підозрюваному заставу в розмірі 7 млн ​​грн", – ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 7 грудня правоохоронці затримали екс-керівника Київенергохолдингу і екс-голову постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Юрія Бондаря, який готувався до втечі на територію "ДНР". У прес-службі прокуратури Києва уточнили, що Бондар причетний до незаконного відчуження в 2007 році пакету акцій АК "Київенерго" вартістю понад 77 млн ​​грн. Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом відчуження з комунальної власності міста 12,73% акцій ПАТ "Київенерго" ще у вересні 2014 року. Даний пакет акцій в 2007 році був рішенням Київради безкоштовно переданий до статутного капіталу приватного АТ "Київенергохолдинг", зараз він належить енергохолдингу ДТЕК.

"Київенергохолдинг" був створений в 2006 році Київрадою разом з кіпрськими компаніями Densec Limited і Zarova Limited у вигляді ЗАТ для координації роботи компаній "Київенерго", "Київгаз" і "Київводоканал". Компанія "Київенергохолдинг" є основним акціонером "Київводоканалу" (67%) і "Київгаз" (60%).

В даний час 61% "Київенергохолдингу" належить столичній громаді, а Zarova Limited і Densec Limited – 19 і 20% відповідно.