ООН озвучила нові дані про кількість жертв конфлікту на Донбасі

8 Грудня 2016, 17:12

Понад 2 тисячі мирних громадян загинули за час конфлікту на сході України. Про це повідомили 8 грудня в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини.

Всього, за даними організації, з середини квітня 2014 року до 1 грудня 2016 року загинули щонайменше 9 758 осіб. Ще близько 22 800 отримали поранення.

У документі моніторингової місії ООН з прав людини також констатується "провал" з питання імплементації мінських угод, укладених в лютому минулого року.

За повідомленням агентства EFE, у Всесвітній організації також підкреслили, що обидві сторони конфлікту "не вживають достатньо заходів для того, щоб уникнути руйнування базових послуг на зразок шкіл, дитячих садів і лікарень".

В ООН також висловили стурбованість тим, що у жителів районів, в яких тривають бойові дії, немає свободи пересування, а внутрішньо переміщені особи в Луганську і Донецьку "не мають можливості отримувати соціальні пільги", такі як пенсії.

У місії ООН також висловили особливе занепокоєння умовами утримання ув'язнених в вищезазначених районах, оскільки "вони можуть зазнавати тортур та інших видів жорстокого спілкування, таких як сексуального насильства або насильства за гендерними ознаками".

Нагадаємо, за даними ООН, близько 3,8 мільйона людей потребують допомоги внаслідок конфлікту на Донбасі.