Рада дозволила притягнути Новинського до кримінальної відповідальності. Реакція соцмереж

8 Грудня 2016, 16:24

Верховна Рада на ранковому пленарному засіданні 8 грудня надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського, якого ГПУ підозрює в співучасті до незаконного позбавлення волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ (Московського патріархату) Володимира Сабодана – Олександра Драбинка.

Таким чином, парламент частково зняв недоторканність з Новинського. Однак правоохоронці не зможуть його затримати чи застосувати запобіжний захід у вигляді арешту – на це має бути відповідний дозвіл Верховної Ради.

При розгляді питання про зняття недоторканності Новинський підкреслив, що підставою для надання йому українського громадянства колишнім президентом України Віктором Януковичем було прохання міністра економіки на той час Петра Порошенка. Також нардеп заявив, що не збирається покидати Україну.

Ці заяви Новинського та сам процес прийняття Радою рішення щодо притягнення його до кримінальної відповідальності викликали в соцмережах бурхливу реакцію. Тиждень.ua зібрав деякі коментарі.