Порошенко призначив уповноваженого з питань реабілітації поранених учасників АТО

2 Грудня 2016, 09:57

Президент Петро Порошенко призначив уповноваженим з питань реабілітації поранених учасників АТО колишнього санітарного інструктора медичної роти 128 окремої гірсько-піхотної бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України Вадима Свириденка. Глава держави підписав указ відповідний указ, інформує його прес-служба.

Зазначається, що Свириденко має досвід роботи у медичній сфері та користується авторитетом серед громадських організацій та організацій воїнів АТО.

Указом також затверджено Положення про уповноваженого президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в антитерористичній операції.

«Основними завданнями уповноваженого визначено, зокрема моніторинг ситуації щодо забезпечення реалізації права на реабілітацію поранених учасників АТО і в разі порушення таких прав здійснення заходів, спрямованих на виправлення ситуації. Крім того, уповноважений братиме участь в підготовці нормативно-правових актів, в тому числі внесенні пропозицій щодо припинення порушень у цій сфері, удосконалення системи реабілітаційних заходів, а також налагодженні взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань реабілітації поранених українських захисників», – сказано в тексті.

Нагадаємо, раніше Порошенко підписав закони, які врегульовують питання призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок безпосередньої участі в антитерористичній операції чи забезпечували її проведення, а також членам їхніх сімей та родинам загиблих.