Коштів на капітальний ремонт доріг у 2017 році поки немає – Укравтодор

1 Грудня 2016, 15:02

Фінансування на розвиток та утримання українських автошляхів в проекті держбюджету на 2017 рік закладене в сумі близько 6,6 млрд. грн. при мінімальній потребі у 40 млрд. грн. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України.

Зазначається, що 30 листопада в Укравтодорі відбулося планове засідання Громадської ради, на якому керівники підрозділів Держагентства та його новий очільник Славомір Новак відзвітували про реальний стан справ дорожньої галузі сьогодні.

Читайте також: Рада проголосувала за створення Державного дорожнього фонду

"Виходячи з інформації, яку надав Укравтодор на ознайомлення представникам громадських організацій, нині законопроектом «Про Державний бюджет на 2017 рік» (реєстраційний №5000) у наступному році зі спеціального фонду держбюджету  заплановано виділити 14,1 млрд. грн. Це становить близько 26,7% від усіх надходжень до майбутнього Дорожнього фонду, тобто ця сума виділяється з цільових джерел фінансування дорожньої галузі. Враховуючи те, що у наступному році Укравтодор має погасити борг у розмірі 7,3 млрд. грн., на ремонт українських автошляхів держава планує виділити лише близько 6,6 млрд. грн. За підрахунками спеціалістів Укравтодору, мінімальна потреба фінансування у 2017 році становить 40 млрд. грн", – йдеться у повідомленні.

Згідно з текстом, Новак погодився з членами Громадської ради, що цих коштів недостатньо для того, щоб в 2017 році розпочати капітальний ремонт українських доріг та висловив сподівання, що громадськість у співпраці з Укравтодором зможе вплинути на рішення влади, і фінансування збільшать.   

Нагадаємо, як повідомили Тижню в Укравтодорі, на сьогодні в Україні відремонтовано 730 км автомобільних доріг загального користування, проте на багатьох об’єктах роботи не завершені та продовжуються. Загалом до кінця року ще планують провести ремонт понад 1000 км автомобільних доріг загального користування. У Київавтодорі повідомляли, що загальний кошторис утримання київських доріг становить близько 640 млн грн.