Турчинов звинуватив Росію в спробі перевести гібридну війну в активну фазу

30 Листопада 2016, 16:13

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що Росія перейшла до нового етапу провокування ескалації військової агресії проти України, але Українська держава буде проводити ракетні випробування і вчення, згідно з планами і графіками. Про це повідомила прес-служба РНБО.

"Загрози застосувати зброю проти України – це спроби переведення в активну фазу гібридної війни, яку Росія веде проти нашої країни протягом останніх трьох років. (…) Ми і надалі будемо зміцнювати обороноздатність нашої держави і продовжувати ракетні випробування і вчення, відповідно до затверджених планів і графіків у межах нашої суверенної території і суверенного повітряного простору", – сказав Турчинов.

Раніше ЗМІ повідомили, що Росія нібито погрожувала Україні "у відповідь" ракетним ударом, якщо ЗСУ проведуть випробувальні ракетні стрільби в районі російсько-українського кордону в Керченській протоці. Також повідомлялося, що 25 листопада Міноборони РФ вручило українському аташе ноту протесту в зв'язку з планами Збройних сил України провести ракетні стрільби поруч з Кримом. У свою чергу, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україна не планує проводити випробування ракет в Керченській протоці, по якому проходить кордон між Україною і Росією.

Міноборони України повідомило, що не планують скасовувати планові стрільби і заявило, що від Росії "можна чекати чого завгодно". 

У середу, 30 листопада, також стало відомо про те, що Росія перекинула до Криму зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувального співтовариства InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500".