У Львові суд заарештував директора нічного клубу, де сталася пожежа

30 Листопада 2016, 12:32

Франківський районний суд Львова постановив арештувати виконувача обов’язків директора розважального центру «МІ100» Сергія Чередніченка на 60 днів. За рішенням суду, він може сплатити заставу в розмірі 87 тисяч гривень.

Сергій Чередніченко свою вину визнає частково, заявляючи, що все зумисно організоував стажер на посаді арт-директора, а причиною, за його словами, є конкуренція. Сергій Чередніченко розповів, що не знав про використання відкритого вогню під час шоу, бо стажер повідомив йому, що буде світлова ілюзія вогню.

За інформацією прес-служби Головного управління Нацполіції у Львівській області, 29 листопада був допитаний стажер нічного клубу, і слідчі дії тривають.

Нагадаємо, внаслідок пожежі, що сталася в ніч на 27 листопада, 22 відвідувачі отримали опіки та травми, згодом один чоловік помер у лікарні. Пожежа виникла через вогняне шоу: загорілася пластикова стеля. Рятувальники евакуювали із закладу дві сотні людей. 

Виконувачу обов'язків директора нічного клубу Сергієві Чередниченку оголосили про підозру. Його підозрюють у злочині, передбаченому ч.2 ст.270 КК України, а саме "порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки".

Сам в.о. директора раніше заявляв, що фаєр-шоу, яке спричинило трагедію, було задумом нового піар-директора закладу та здійснювалось ним на власний розсуд, без узгодження з керівником. Після трагедії піар-директор, що перебував на випробувальному терміні, начебто втік, і нині його розшукують правоохоронці.