Є ризик закриття кримінального провадження проти Януковича – Матіос

28 Листопада 2016, 21:58

У кримінальному провадженні, підозрюваним у якому є екс-президент Віктор Янукович, є ризик його закриття через недосконалість чинного Кримінально-процесуального кодексу. Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

За словами Матіоса, у провадженні може бути передбачений законом термін на збір доказів.

«Я поставив до відома генерального прокурора, ми зібралися групою слідчих і направили 18 листопада президентові України листа з моїм підписом, як заступника генерального прокурора, і слідчих, які розслідують економічний блок злочинів Януковича… Ми попросили президента невідкладно внести розроблений ГПУ, слідчими підрозділами ГПУ, зміни до КПК. Тому що якщо не буде зібрано достатньої кількості доказів, прокурори будуть змушені протягом грудня-січня 2017 року прийняти процесуальні рішення про закриття кримінальних проваджень щодо членів злочинної організації, у створенні та управлінні якої підозрюється Янукович Віктор Федорович. У зв'язку з закінченням, передбаченим чинним КПК, граничного 12-місячного розслідування, яке проводило і з'їло департамент спеціальних розслідувань ГПУ", – розповів він.

Нагадаємо, раніше головний військовий прокурор говорив, що Янукович вже має статус підозрюваного після того, як генпрокурор України Юрій Луценко зачитав відповідне повідомлення. За словами Матіоса, все було зроблено згідно з чинним українським законодавством.

Зазначимо, сьогодні генпрокурор Юрій Луценко в Святошинському суді зачитав Віктору Януковичу повідомлення про підозру у державній зраді.