ГПУ збирається порушити на суді питання про недостовірність свідчень Януковича

28 Листопада 2016, 20:57

Після сьогоднішнього відеодопиту екс-президента Віктора Януковича і свідчень, озвучених ним, Генпрокуратура зможе в суді поставити питання про недостовірність озвученої інформації. Про це заявив прокурор відомства Олексій Донський.

«Враховуючи допит, який пройшов, я впевнений, що ми зможемо поставити перед судом питання про недостовірність його показань, оскільки найбільш елементарні речі, які дозволили конкретизувати певні моменти, він або не відповів на них, або відверто збрехав. Таким чином ми зможемо спростувати ту інформацію, яка наведена ним під час допиту», – сказав він.

На його думку, екс-президент не мав наміру відповідати на поставлені питання.

«Людина абсолютно не була налаштована на висвітлення тих подій, щодо яких йому ставили питання… Я впевнений, що головний результат цього допиту – це підтвердження того, що Янукович не хоче давати свідчення по цій справі. І максимум, що він міг, це виголосити промову, яку йому написали», – вважає Донський.

На думку іншого прокурора ГМУ Яніса Симонова, озвучену сьогодні Юрієм Луценком підозру Януковичу можна вважати такою, що оголосили, оскільки вона піддалася розголосу в ЗМІ.

«У зв'язку з тим, що ЗМІ знають про це, будемо вважати, що підозра вже оголошена. Нових обставин ми не отримали… Деякі питання нас дуже здивували. Напад він пам'ятає, а те, що стосується розстрілу на Майдані, він взагалі не пам'ятає…», – зазначив прокурор.

Як повідомлялося, 28 листопада Святошинський райсуд Києва провів відеодопит екс-президента України Віктора Януковича. Зауважимо, під час допиту Янукович звинуватив колишнього голову Адміністрації президента Сергія Льовочкіна та олігархів Сергія Тігіпка і Дмитра Фірташа у дестабілізації ситуації в Україні у 2014 році, а також визнав можливу причетність колишнього голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна до побиття студентів на Майдані.  

Також зазначимо, що генеральний прокурор України Юрій Луценко у Святошинському суді оголосив Януковичу усну підозру в державній зраді.