“Двічі несудимий”. Соцмережі висміяли відеодопит і прес-конференцію Януковича

28 Листопада 2016, 22:45

У понеділок, 28 листопада, Святошинський районний суд міста Києва з другої спроби провів відеодопит колишнього президента Віктора Януковича у справі про розстріл активістів Євромайдану 20 лютого 2014 року.

Під час майже шестигодинного допиту Янукович вкотре розповів про «некерованих радикалів», обстріл свого кортежу, втечу до Росії. Також Янукович вибачився перед рідними загиблих на Майдані. Крім цього, він звинуватив колишнього голову Адміністрації президента Сергія Льовочкіна та олігархів Сергія Тігіпка і Дмитра Фірташа у дестабілізації ситуації в Україні у 2014 році, а також визнав можливу причетність колишнього голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна до побиття студентів на Майдані.  

Відразу після допиту екс-президент дав у Ростові-на-Дону невелику прес-конференцію, під час якої розповів про свої враження від допиту, про ставлення до розслідування трагедії в Одесі 2 травня та вбивства Олеся Бузини. Також Янукович заявив, що до влади не рветься, поскаржився, що всі його рахунки в Україні заморожені, а останні роки в РФ він взагалі вважає «найтяжчими в своєму житті».

Зазначимо, під час допиту Янукович на переважну більшість питань відповідав словами «не пам’ятаю» або «не знаю». Усю інформацію про Майдан, за його словами, він отримував або зі ЗМІ, або «від когось». Також на питання про судимість Янукович відповів, що раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Усі ці заяви викликали бурхливу реакцію соцмереж. Тиждень.ua зібрав деякі коментарі.