Родичі Небесної сотні пікетують суд, де має відбутися відеодопит Януковича

28 Листопада 2016, 12:34

У Києві близько 20 представників родин Небесної сотні та потерпілих на Майдані зібралися з пікетом під Святошинським судом, де має відбутися допит екс-президента Віктора Януковича у справі масових розстрілів. Про це повідомив кореспондент Тижня з місця події.

За словами активістів, вони зібралися з метою нагадати, що справи Майдану не розслідувані і ніхто досі не покараний. Вони тримають плакати і скандують "Зека на нари".

Серед активістів, які вийшли на пікет, немає єдності у оцінці запланованого допиту Ягуковича. Одні вважають це позитивним кроком, оскільки Янукович може надати додаткову інформацію про роль нинішніх посадовців у подіях Майдану. Інші виступають рішуче проти допиту екс-президента у якості свідка, а не підозрюваного. Учасники акції не планують блокувати засідання.

Нагадаємо, у понеділок, 28 листопада о 13.00 у Святошинському районному суді Києва в режимі відеоконференції розпочинається допит колишнього президента України Віктора Януковича у справі про злочини на Майдані. 

Допит мав відбутися 25 листопада, проте судове засідання розпочалося без обвинувачених, їхній виїзд із СІЗО заблокували активісти. Допит перенесли. Цього разу "Правий сектор" заявив, що не блокуватиме виїзд "беркутівців".