Відеодопит Януковича в суді. Онлайн-трансляція

25 Листопада 2016, 13:01

25 листопада о 13.00 у Святошинському районному суді Києва в режимі відеоконференції мав розпочатися допит колишнього президента України Віктора Януковича у справі про злочини на Майдані.

Президента-втікача, зокрема, допитають як свідка у справі екс-беркутівців.

Зазначимо, що генеральний прокурор Юрій Луценко не очікує, що Янукович надасть важливі свідчення під час відеодопиту. "По-перше, цей допит ініціював захист "беркутів", що підозрюються у розстрілах на Майдані. По-друге, російський суд відразу поставив умовою скайп-допиту його проведення саме в кінці листопада. По-третє, в Ростов звезли всю кремлівську медіа-машину", – написав Луценко у Facebook.

Як повідомлялося, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що колишній президент України Віктор Янукович повинен бути допитаний не як свідок у справах про події на столичному Майдані, а як головний обвинувачений.

Нагадаємо, в травні Святошинський райсуд вирішив допитати по відеоконференцзв'язку Януковича у справі проти 5 колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві.