Турчинов вважає, що Януковича потрібно допитувати не як свідка

25 Листопада 2016, 10:39

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що колишній президент України Віктор Янукович повинен бути допитаний не як свідок у справах про події на столичному Майдані, а як головний обвинувачений.

"Ви знаєте, в чому проблема цього допиту (запланований на 25 листопада допит в режимі відеоконференції – ред.) ?. У тому, що Януковича будуть допитувати як свідка, як не дивно це звучить Цей допит ініціювала захист бійців" Беркута "(спецпідрозділ ВВ МВС – ред.), яких звинувачують у розстрілі активістів Майдану Росіяни, що дали дозвіл на цей допит, просто хочуть зробити шоу, в якому "свідок" Янукович буде захищати "беркутівців" і поливати брудом Майдан ", – сказав він.

Турчинов переконаний, що Янукович не визнає свою провину.

"Він буде розповідати, що "Беркут" виконував свій обов'язок і т.д. Суд пішов на зустріч захисту підозрюваних у вбивствах і став інструментом реалізації чужого сценарію. Я переконаний, що Януковича треба допитувати не як свідка, а як головного обвинуваченого, і для . цього є всі підстави Починаючи від масштабної корупції, і закінчуючи його особистою відповідальністю за розстріл Небесної Сотні", – підкреслив секретар РНБО.

На його думку, Януковича також потрібно судити за державну зраду.

"Згадайте підписане ним звернення до Путіну про введення військ в Україну За це треба відповідати".

При цьому Турчинов висловив переконання, що якщо українська сторона не може забезпечити його доставку в Україну, значить має бути заочне правосуддя. "Український суд повинен служити Україні і її законам, а не працювати масовкою в сценарії російських спецслужб", – сказав секретар РНБО України.

Як повідомлялося, відеодопит Януковича призначили на 13.00 25 листопада.

Нагадаємо, в травні Святошинський райсуд вирішив допитати по відеоконференцзв'язку Януковича у справі проти 5 колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві.