ЄС виділить Україні 16 млн євро на опрацювання е-декларацій

24 Листопада 2016, 22:35

На Саміті Україна-ЄС у Брюсселі у четвер, 24 листопада, була підписана угода про виділення Євросоюзом 15 мільйонів євро на реалізацію програми "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні", ще 1 млн євро виділить Данія. про це повідомила прес-служба президента України.

На прес-конференції за підсумками Саміту Петро Порошенко повідомив, що ці кошти будуть направлені на підвищення ефективності роботи Національного агентства з питань запобігання корупції з електронними деклараціями чиновників.

За словами президента, за допомоги ЄС буде запущений електронний механізм перевірки майнового стану і доходів українських чиновників. Крім того, учасники Саміту обговорювали питання надання Україні 104 мільйонів євро на реформу державного управління.

Як повідомлялося, Європейський Союз і Данія виділяють 16 млн євро на підтримку трьох ініціатив з протидії корупції в Україні. Із 16 млн євро внесок Євросоюзу становить 15 млн євро, решта – кошти Королівства Данія. 23 листопада Кабінет міністрів України схвалив проект угоди з Європейським Союзом про фінансування заходу "Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні", на саміті Україна=ЄС 24 листопада вона була підписана.