Гонтарєва попередила про загрозу втрати міжнародної фінансової підтримки

24 Листопада 2016, 12:16

Спроби розгойдати ситуацію за всяку ціну провести дострокові вибори вже привели до уповільнення темпів структурних реформ і загрожують Україні втратою підтримки з боку міжнародних організацій. Про це заявила глава НБУ Валерія Гонтарєва, передає прес-служба регулятора.

"Ризик лежить в тому, що структурні реформи, необхідні для забезпечення стійкості економіки, проводяться в країні все повільніше і повільніше", – сказала вона.

За словами очільниці Нацбанку, проведення пенсійної і земельної реформи, які вже узгоджені з донорами, гальмується у Верховній Раді.

"Україна стоїть перед загрозою залишитися без підтримки міжнародних організацій", – підкреслила глава НБУ.

Вона нагадала, що в цьому році Нацбанк вже тричі змінював прогноз валютних резервів. За її словами, нинішній прогноз – $ 17,5 млрд на кінець року – з великою ймовірністю буде переглянутий, тому що дуже високі ризики, що Україна до кінця року не отримає четвертий транш за програмою EFF Міжнародного валютного фонду $ 1,3 млрд і другий транш макрофінансової допомоги ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Національний банк України погіршив оцінку зростання валового внутрішнього продукту країни в 2017 році з 3% до 2,5%, а в 2018 році – з 4% до 3,5%.