СБУ затримала на кордоні з Кримом двох дезертирів, які перейшли служити в армію РФ

21 Листопада 2016, 21:57

У Службі безпеки України заявили про затримання на кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії півострова перейшли служити в російську армію.

Коментуючи агентству інформацію Міністерства оборони РФ про нібито незаконне затримання українською спецслужбою і вивезення з Криму двох російських військовослужбовців, в СБУ повідомили: "Мова йде про двох колишніх українських військових, які зрадили присягу і пішли служити в російську армію після незаконної анексії Криму".

"Вони були затримані після перетину кордону на Чонгарі", – повідомили в спецслужбі, зазначивши, що стосовно цих двох людей СБУ розслідує кримінальні провадження за статтями "дезертирство" і "державна зрада" Кримінального кодексу України.

Читайте також: Росія розгорнула підрозділи на кордоні з "ЛНР", щоб не пропускати дезертирів на свою територію – ГУР

Раніше в Міноборони РФ заявили, що спецслужби України затримали і вивезли з Криму двох російських військовослужбовців.

"20 листопада близько 13 години за київським часом працівниками Служби безпеки України були незаконно затримані і вивезені з Криму на територію Миколаївської області російські військовослужбовці: прапорщик Одинцов Максим Євгенович і молодший сержант контрактної служби Баранов Олександр В'ячеславович", – сказали в військовому відомстві РФ.

Читайте також: На Вінниччині шістьох військових судитимуть за дезертирство та державну зраду