Кабмін затвердив план заходів на День пам’яті жертв голодоморів

21 Листопада 2016, 14:20

Кабінет міністрів України затвердив план заходів на 26 листопада з ушанування Дня пам'яті жертв голодоморів 1932-1933, 1921-1922, 1946-1947 років в Україні, який передбачає проведення уроків пам'яті в навчальних закладах.

Згідно з розпорядженням Кабміну №845 від 18 листопада, в Києві 26 листопада планується провести траурні заходи, зокрема на території Національного музею "Меморіал жертв Голодомору", а також в інших населених пунктах України за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, акредитованого в Україні дипломатичного корпусу іноземних держав, релігійних громад, громадськості.

У цей день планується приспустити державний прапор України на території України та в її закордонних представництвах, обмежити проведення розважальних заходів, рекомендувати внести телерадіокомпаніям відповідні зміни в програми телебачення і радіомовлення.

План передбачає проведення загальнонаціональної хвилини мовчання 26 листопада о 16:00 і всеукраїнської акції "Запали свічку", а релігійним організаціям пропонується провести панахиди за жертвами голодоморів.

Також передбачається провести в загальноосвітніх навчальних закладах уроки пам'яті, виховні години, інші заходи із вшанування жертв геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років в Україні, здійсненого тоталітарним репресивним сталінським режимом, а також голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні.

Міністерству закордонних справ доручено забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів, залучення до участі в офіційних заходах, що проводяться в Україні, представників акредитованого в Україні дипломатичного корпусу іноземних держав; сприяти представникам української громадськості за кордоном в проведенні заходів, присвячених пам'яті жертв голодоморів в Україні.

Як відомо, пам'ять жертв Голодомору в Україні вшановують у четверту суботу листопада.

Перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів повідомив 11 листопада, що друга черга меморіалу жертвам Голодомору 1932-1933 років буде побудована найближчим часом

Позначки: