Україна представила ПА НАТО докази присутності військових ЗС РФ на Донбасі

20 Листопада 2016, 19:03

Українська делегація на засіданні Парламентської Асамблеї НАТО в Стамбулі продемонструвала відео, які можуть слугувати доказами присутності кадрових військових РФ та російської техніки на окупованій частині Донбасу.

Про це повідомила народний депутат, голова делегації Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема у відео повідомляється, що наразі ідентифіковано військових 75 підрозділів ЗС РФ.

Раніше засновник проекту розслідувань Bellingcat Еліот Хіггінс заявив, що за відправку військової техніки на окуповані території Донбасу відповідальне командування Збройних сил РФ.

Нагадаємо, 28 вересня міжнародна слідча група, до якої входять представники 5 країн – Нідердандів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України, оприлюдила доповідь щодо катастрофи малайзійського «Боїнга» рейсу MH17.

Відповідно до результатів розслідування, «Боїнг» було збито ракетою з «Бука», який доставили з Росії. Також слідчі встановили запуск був здійснений з контрольованої російськими бойовиками території.

Напередодні доповіді у Росії спростували свою ж версію катастрофи рейсу МН17, визнавши, що в районі катастрофи MH17 не спостерігалося ніяких сторонніх об'єктів, які могли стати причиною руйнування лайнера.